ביתי, מתכונים

דג באורז זעפרן

45 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים

מדובר בסיר של אורז אדום עם ירקות בזעפרן , עם נתחי פילה דג, די דומה לפאייה רק באורז אחר, ומחבת אחרת , אבל תדמיינו שאתם בספרד כי זה מאוד קרוב לזה .

מצרכים:

  • 500 גרם פילה דג לבן: בר ים/מוסר/לברק/דניס

  • 2 כוסות אורז אוסטרלי או בסמטי

    הוסף לסל
  • 3 ו1/4 כוסות מים חמים

  • 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)

    הוסף לסל
  • 4 כפות שמן זית

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • 1/2 כפית כמון

  • 3 כפיות מלח

  • קורט פלפל שחור

  • קורט זעפרן

    הוסף לסל
  • 4 גזרים חתוכים גס

  • 1 בצל סגול פרוס

  • 4 שיני שום פרוסות

  • חופן עגבניות שרי חתוכות גס

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית נטגן את השיני שום,גזרים,בצל סגול במשך 5 דקות.
  2. נוסיף את העגבניות שרי,כמון,פפריקה,מלח,פלפל שחור ונמשיך לערבב עוד 2-3 דקות.
  3. נוסיף את רסק העגבניות והאורז ששטפנו וסיננו כמובן ונערבב הכל יחד עד שהאורז כולו נצבע אדום .
  4. בקערה נערבב 3 ורבע כוסות מים חמים עם חופן קטן של זעפרן ונערבב טוב עד שהמים הופכים לכתומים.
  5. נוסיף את המי זעפרן למחבת עם הירקות והאורז.
  6. נערבב הכל טוב נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה נכסה ונבשל 5 דקות.
  7. לאחר 5 דקות בישול עם מכסה נכניס את חתיכות הדג כשהעור כלפיי מעלה נלחץ אותם מעט שיוטמעו באורז.
  8. נכסה ונמשיך לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.
  9. נפזר מעל הכל עלי כוסברה ( לא חובה)

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *