ביתי, מתכונים

קדרת בשר מנחמת

25 דקות הכנה | 3 שעות בישול | קל | כשר | 5 סועדים

מתכון של בשר רך רך עם תפוח אדמה בטעמים של בית ונחמה .

מצרכים:

  • 1 קילו בשר אונטרייב (צלעות)/ שריר

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק

  • 4 שיני שום שלמות טריות

  • 2 כרישה חתוך גס

  • 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות

  • מעט טימין

  • מעט רוזמרין

  • 3 עלי דפנה

  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)

    הוסף לסל
  • 1 כף פפריקה מתוקה

    הוסף לסל
  • 1 כפית כמון

    הוסף לסל
  • 1.5 כוסות יין אדום

    הוסף לסל
  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 3 כוסות מים חמים

  • מלח לפי הטעם

    הוסף לסל
  • פלפל לפי הטעם

    הוסף לסל

הוראות הכנה:

  1. בסיר רחב ועמוק עם 3 כפות שמן זית נטגן את הכרישה ושיני השום השלמים 2-3 דקות, נוסיף את הבשר ונטגן גם אותו טוב מכל הצדדים לסגירה.
  2. נוסיף את הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה, נערבב ונטגן הכל עוד 3 דקות תוך כדי עירבוב.
  3. נוסיף רוזמרין,טימין, עלי דפנה, פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון ונערבב טוב טוב שכל הירקות והבשר יצבעו בתבלינים.
  4. נוסיף 3 כוסות מים חמים ו1.5 כוסות יין אדום, נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך 3 שעות .

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *