30 דקות | בינוני | כשר | 5 סועדים
יש מנות שאני אוכלת במסעדות ואני אומרת לעצמי שאני חייבת לעלות על המתכון ולהכין אותם בבית, להכין אותם בגירסה הביתית והקלה יותר אבל שתיהיה הכי נאמנה למקור, בטעם במרקם ובמראה. הפעם הכנתי את הקעריות פסה של מסעדת הבית התאילנדי אחת המסעדות היותר אהובות עליי!
מצרכים:
מצרכים לרוטב תמרינדי מתוק:
מצרכים לרוטב בוטנים:
מצרכים לקריספי דג:
אופן ההכנה:
- נשרה את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות, נשטוף במים קרים ונסנן. נשמור בקופסא סגורה במקרר.
- נצפה את קוביות הדג בקמח נסנן ונטגן בשמן חם ועמוק עד להזהבה קלה נוציא ונניח על נייר סופג .
- בקערה נערבב טוב טוב את כל מרכיבי הרוטב הבוטנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- בקערה אחרת נערבב את כל מרכיבי הרוטב תמרינדי עד שהסוכר נמס והרוטב אחיד.
- נסדר קעריות מהחסה אייסברג בתוכם נניח חופן אטריות שעועית שהשרנו מראש
- על זה חופן עלי כוסברה , נענע, פלפל צ׳ילי ובצל ירוק
- על הכל קוביות דג מטוגן חופן בוטנים גרוסים
- נזלף בנדיבות מעל הכל רוטב תמרינדי מתוק או רוטב בוטנים או גם וגם .
בתאבון!
אז למה בעצם צריך למון גראס?
מוסיף הרבה לטעם אבל לא חייב
היי ,
צריך את למון גראס קצוץ ? ובאיזה שלב שמים אותו ?
אשמח לדעת אם ניתן לשמור למון גראס לתקופה במקפיא
כן אני שומרת את הלמון גראס במקפיא , מפשירה וקוצצת. מוסיפה לכל קערת חסה מעט
לכמה סועדים מיועד המתכון?
בתחילת כל מתכון רשום לכמה סועדים מיועדת המנה
מה אפשר לשים במקום דג?
עוף טחון מוקפץ
חתיכות הדג עם או בלי עור?
בלי