ביתי, מתכונים, קציצות

קציצות בקר ברוטב פטריות ובצל

קל | כשר | 35 דקות הכנה | 5-6 סועדים

סיר קציצות בקר רכות רכות ברוטב של הרבה בצל ופטריות, אילתור שיצא מדהים וכדאי לכם להכין.

מצרכים לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 1 תפוח אדמה מגורד דק

  • 1 בצל לבן מגורד דק

  • 3/4 כוס פירורי לחם/ פנקו

    הוסף לסל
  • 1 גזר מגורד דק

  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה)

  • 1 כפית מלח

    הוסף לסל
  • קורט פלפל שחור

    הוסף לסל

מצרכים לרוטב בצל ופטריות:

  • 4 בצלים לבנים פרוסים

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

  • 2 שקיות ציר בקר מרוכז

    הוסף לסל
  • 1.5 כפות רוטב פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 3 כוסות מים חמים

  • מלח לפי טעם

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. בעקרה נערבב את כל מרכיבי הקציצה וניצור קציצות שוות .
  2. במחבת עם מעט שמן נטגן את הקציצות דקה מכל צד לסגירה ונניח בצד.
  3. באותה המחבת עם השמן של הקציצות נטגן בצל על אש קטנה עד הוא שקוף וזוה מעט.
  4. נוסיף לבצל את הפרטיות ונערבב עוד דקה שתיים.
  5. נויסף ציק בקר, רוטב פלפל, מלח ומים חמים ונערבב.
  6. נבל את הרוטב על אש בינונית עם מכסה למשך 15 דקות .
  7. נחזיר את הקציצות לסיר הרוטב ונבשל עוד 15 דקות עם מכסה .
  8. נגיש על אורז, מומלץ אורז עננים כמובן.

בתאבון!

6 thoughts on “קציצות בקר ברוטב פטריות ובצל

  1. Michal הגיב:

    הי
    המתכון נראה מעולה
    אפשר להקפיא ?!

  2. רונית הגיב:

    מה ניתן להוסיף במקום רוטב פלפל שחור?

    1. Elita Ofek הגיב:

      הרבה פלפל שחור במקום

  3. גל קוגמן הגיב:

    איך מכינים ציר בקר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      אני השתמשתי בצירק בקר מרוכז מוכן . מהחנות שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *