30 דקות הכנה | בינוני | כשר | 4-5 סועדים
אני מתה על קארי ואני אוהבת אותו בכיוון התאילנדי , עם הטעמים המתוקים מלוחים והניחוח הארומתי שלו, הפעם היה לי טופו בבית ואיתו זרמתי, כמובן שאפשר לעשות את המנה הזאת גם עם עוף בדיוק באותה השיטה ואותם השלבים.
מצרכים לקריספי טופו
לרוטב קארי תאילנדי:
אופן ההכנה:
- נשרה את קוביות הטופו בקערה עם סויה ל10 דקות לפחות ועד שעתיים.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ את השיני שום, פרוסות ג'ינג'ר, עלי כפיר ליים יבשים ולמון גראס למשך דקה.
- נוסיף כף מחית קארי אדומה ונפתח בשמן.
- נוסיף קרם קוקוס ונערבב טוב כך שהקרם קוקוס נצבע כולו באדום.
- נוסיף רוטב דגים, סויה, וסוכר דקלים קצוץ ונמשיך לערבב.
- נוריד לאש קטנה, נכסה ונתן לרוטב להתבשל.
- נסן את קוביות הטופו מהסויה .
- נצפה את הקוביות טופו בקמח טפיוקה/ קורנפלור.
- במחבת עם מעט שמן לטיגון נטגן את הקוביות טופו מכל הצדדים למשך דקה שתיים, נוציא לנייר סופג.
- נוציא מהרוטב קארי שהכנו את העלי כפיר ליים והלמון גראס.
- נוסיף לרוטב קארי את השעועית הירוקה ונבשל 5-7 דקות נוספות.
- נוסיף לרוטב את הקוביות טופו הפריכות שטיגנו קודם, נערבב ונגיש , מומלץ על אורז עננים.
בתאבון!
מאיפה אני קונה את המצרכים
עוקבת חדשה בזכות אתי קובו
ברוכה הבאה . ת כל המוצרים ניתן לקנות כאן באתר תכנסי לחנות .
הי אליטה,
איזה אלטרנטיבה אפשר לשים במקום הלמון גראס?
אפשר בלי
אפשר סוכר חום במקום סוכר דקלים?
כן
אפשר קארי ירוק במקום?
אם כן, אותה הכמות?
כן
אפשר עם עוף במקום הטופו?
כן וזה באותם השלבים בדיוק
היי אם מתחשק לי שיהיה הפנים גם תפוחי אדמה ( כמו בבית התאילנדי) בעינך זה קשור? תודה רבה מתכונים מעולים
כן בטח למה לא
היי
אמרת שניתן להוסיף גם תפוח אדמה.
האם לבשל קודם את קוביות תפוחי האדמה ? ובאיזה שלב להוסיף אותם ?
עדיף לבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני ולהוסיף להמשך הבישול בקארי
היי, מה לגבי הכוסברה והצילי האדום ? לא ראיתי שיש התייחסות אליהם במתכון . תודה 🙂
אותם אפשר לפזר בסוף מעל הכל .
היי. מה זה 1.5 סוכר דקלים בבקשה? כפות?
סוכר דקלים מגיע בעיגולים כאלה, הכוונה היא לעיגול אחד שלם ועוד חצי , צריך לקצוץ אותו .
אם משתמשים בסוכר חום במקום סוכר דקלים – כמה כפיות לשים?
תודה על המתכון
2 כפות סוכר
כמה זמן הקארי סהכ צריך להיות על האש?
לא הרבה מספיק רבע שעה גג חצי שעה
היי, האם הכוונה לעמילן טפיוקיה או ממש לקמח? כי עשיתי עם עמילן ולא יצא לי ממש קריספי
עמילן או קמח טפיוקה זה אותו המוצר, וזה מור לעשות את הטופו בטיגון מאוד קריספי
אני במהלך הבישול ויצא לי קצת מר. מה אני יכולה להוסיף כדי לאזן את זה?
סוכר/ סוכר דקלים
היי, אפשר להחליף את הרוטב דגים במשהו אחר כדי שיהיה צמחוני?
אפשר בלי ואפשר להשתמש ברוטב דגים טבעוני , ניתן למצוא כאן בחנות שלי