אסייתי, מתכונים

תבשיל פטריות וטופו קריספי בקארי ירוק תאילנדי

25 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

תבשיל קוביות טופו קריספי ופטריות ברוטב קארי ירוק תאילנדי, תבשיל מאוד עדין בטעמים, מעט מתקתק אפשר לגמרי להחליף את הטופו בעוף או בשרימפס , אם החלטתם להכין עם עוף אז באותם השלבים בדיוק כמו עם הטופו, אם החלטתם ללכת על השרימפס אז פשוט תוסיפו אותו לקראת סוף הבישול לעוד 10 דקות בישול .

מצרכים לקריספי טופו

  • 300 גרם טופו במרקם קשה חתוך לקוביות קטנות

  • 4-5 כפות קורנפלור / קמח טפיוקה

    הוסף לסל
  • 1/3 כוס סויה להשריית הטופו (לשמור את הסויה לאחר סינון הטופו, חבל לזרוק)

    הוסף לסל
  • שמן צמחי לטיגון (קנולה, חמניות)

מצרכים לקארי:

  • 35 גרם מחית קארי ירוקה

    הוסף לסל
  • 500 מ"ל קרם קוקוס

    הוסף לסל
  • 2 סוכר דקלים קצוץ (או סוכר לבן)

    הוסף לסל
  • 2 שיני שום פרוסות

  • 4-5 פרוסות ג'ינג'ר טרי

  • 1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות גס

  • 1 חבילת פטריות פורטבלו או יער חתוכות גס

  • 3-4 עלי כפיר ליים

    הוסף לסל
  • 1 למון גראס (ניתן להשיג בירקניות, ולשמור קפוא במקפיא)

  • 2 כפות רוטב דגים

    הוסף לסל
  • 3 כפות סויה

    הוסף לסל
  • 2-3 כפות שמן צמחי

  • בוטנים קצוצים כתוספת מעל .

  • אורז יסמין תאילנדי

    הוסף לסל
  • 4 בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. נשרה את הקוביות טופו בסויה למשך 10 דקות לפחות (אפשר ורצוי יותר).
  2. נסנן את הטופו מהסויה ושנמור את הסויה בצד לשימוש חוזר.
  3. נצפה את הקוביות טופו בקורנפלור ונטגן במחבת עם 4 כפות שמן להשחמה יפה וסגירה מכל הצדדים.
  4. נוצא ונניח על נייר סופג.
  5. במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ ג’ינג’ר, שום, עלי כפיר ליים ולמון גראס למשך דקה שתיים (על אש גבוהה).
  6. נוסיף את הפטריות, הבצל הירוק והקארי הירוקה ונקפיץ עוד דקה שתיים.
  7. נוסיף את הקרם קוקוס, סוכר דקלים קצוץ, רוטב דגים וסויה ונערבב טוב .
  8. נוסיף את הקוביות טופו וניתן לזה עוד בישול של 8-10 דקות עם מכסה .
  9. מומלץ להגיש על אורז יסמין תאילנדי ולפזר בוטנים קצוצים מעל הכל.

בתאבון!

7 thoughts on “תבשיל פטריות וטופו קריספי בקארי ירוק תאילנדי

  1. הדסה הגיב:

    היי האם אפשר מחית קארי אדומה במקום הירוקה? זה מה שיש לי..

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  2. ניר הגיב:

    כמה בצל ירוק? לא ראיתי במרכיבים אבל יש בהוראות

  3. מאי הגיב:

    אם אני בוחרת להכין עם פילה עוף, גם להשרות בסויה ולצפות בקורנפלור?

  4. אושר הגיב:

    ‏אשמח לדעת איך מטגנים את הטופו וזה לא נידבק אחד לשני

    1. Elita Ofek הגיב:

      זה לא אמור להידבק אחד לשני אם תעשי לפי השלבים במתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *