אסייתי, מתכונים

דג במיסו כמו במסעדות

10 דקות הכנה (מראש) | קל | כשר | 4-5 סועדים

דג במיסו בתנור, מנה שבמסעדות היא בעיקר עם בלאק קוד. מנה שהיא מעדן אמיתי, כל שיש לעשות זה להכין רוטב מיסו טוב, להשרות את הדג לפחות ללילה במקרר (במסעדות משרים אפילו יומיים) , ופשוט להכניס לתנור ל13 דקות, ההשרייה של הדג ברוטב נותנת לו טעם יפני מדהים ורכות שאי אפשר לתאר. אז בלאק קוד לא נגיש בלשון המעטה ולכן אפשר להשתמש בכל דג בשרני אחר, חשוב שיהיה שומני ובשרי במקרה הזה יתאים בר ים, מוסר, קוד, לוקוס או אפילו סלמון.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נרתיח סאקה ומירין לדקה שתיים.
  2. נוסיף מיסו ונערבב טוב לאיחוד.
  3. נוסיף סוכר נערבב עוד חצי דקה ונוריד מהאש לקירור.
  4. אחרי שהרוטב קר לחלוטין נמזוג את כולו לתבנית מרופדת.
  5. נניח את הפילה דג כשהעור כלפיי מעלה בתוך הרוטב כך שכולו ברוטב.
  6. נניילן ונשמור במקרר למשך לילה.
  7. למחרת נוציא את הדג מהמיסו (נפטר מ95% מהרוטב) ונניח בתבנית מרופדת חדשה .
  8. נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 12-13 דקות .
  9. נוציא ונפזר מעל מעט פוריקקה גומה או שומשום שחור קלוי.

בתאבון!

10 thoughts on “דג במיסו כמו במסעדות

  1. דפנה הגיב:

    הי מה עושים אם אין סאקה

    1. Elita Ofek הגיב:

      לצערי המתכון הזה הוא מתכון יפני והוא עם סאקה אין לו תחליף

  2. להלה הגיב:

    היי
    כתוב 2/3 מירין בלי פירוט יחידת צידה – כוס? כפית? כף?

    תודה רבה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      כוס

  3. מוריאל הגיב:

    היי אליטה, את ה95% של הרוטב שנשאר אפשר להשתמש לחצים במיסו?

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן בטח

  4. טל הגיב:

    שמתי בתבנית אלומיניום חד פעמית לא מרופדת, זה קריטי?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לא קריטי

  5. טל לייזר הגיב:

    הי,
    האם אפשר להשתמש במיסו כהה במקום לבן?

    תודה!

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *