25 דקות | קל | כשר | 4 סועדים
חציל במיסו זה יותר טוב מסטייק בחיי, המרקם של החציל עם הרוטב מיסו המתוק זה ביס חלום! ניתן להכין רוטב מיסו מראש ולשמור במקרר בצנצנת אטומה וסגורה היטב עד שבוע וחצי. אם אתם מארחים ובא לכם להכין חציל במיסו ניתן לטגן את החצילים מראש ולהניח על נייר סופג, כשהאורחים מגיעים פשוט למרוח את המיסו על החציל ולהכניס לתנור להשחמה .
מצרכים:
מצרכים לרוטב מיסו:
אופן ההכנה:
- בסיר קטן נרתיח את הסאקה והמירין.
- נוריד לאש בינונית ונוסיף סוכר, דבש ומיסו.
- נערבב טוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך בדיוק במידה.
- נוריד מהאש ונניח את הרוטב בצד.
- נחצה את החצילים לשתיים ונחרוץ את פרוסות החציל שתי וערב.
- בחלק האחורי של החציל נחתוך גם פרוסה כך שהשמן יוכל לחדור לחציל משני הכיוונים.
- במחבת עמוקה ורחבה עם שמן עמוק ועל אש גבוה, נטגן את החצילים עד להשחמה משתי הצדדים.
- נוציא ונניח על נייר סופג.
- בתבנית עם נייר אפייה נניח את החצילים ונמרח את הרוטב מיסו על בשר החציל בנדיבות .
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות
- נוציא מהתנור ונפזר מעל שומשום קלוי .
בתאבון!
האוכל שאת מכינה נראה וואו!!!
אפשר מינון גם בכפיות/כוסות ולא רק במשקל? תודה
תודה ! לצערי לא כי לכל אחד יש כוס שונה וכף שונה לכן המדידה במשקל היא הכי מדוייקת .
היי חייב סאקה?
אם אין ברשותי?
כן חייב
יש אפשרות לאפות את החציל בתנור?
כן בטח , רק לשמן מעט בספריי שמן לפניי
מטריף.
עקבתי מילה במילה ויצא פשוט מעולה
גרף מחמאות ועשה טעם של עוד
תודה רבה!
כיף לשמוע!!
אפשר ללא סוכר? לשים מייפל במקום ?
אפשר דבש במקום סוכר
הי, האם אפשר לעשות את המנה טבעונית (ללא דבש)?
כן להחליף בסוכר במקום
משמעותי ההבדל אם השתמשתי במיסו כהה?
כן למיסו הכהה יש טעם דומיננטי יותר ופחות עדין