15 דקות הכנה | 3 שעות בישול | קל | 6 סועדים
בשר מפורק מלא בטעם שמשתלב מדהים בטאקו עם גוואקמולה ספייסי מיונז וסלסה.
מצרכים לבשר מפורק:
1 קילו בשר אונטרייב חתוך לקוביות גדולות
1 גזר חתוך גס
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום טריות שלמות
1 בצל לבן גדול חתוך גס
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סויה
הוסף לסל1/4 כוס רוטב פטריות למוקפץ (הוי סטיר) / צדפות/ הוי סין / ברביקיו
הוסף לסלמים רותחים לכיסוי
מצרכים לספייסי מיונז:
2 כפות מיונז יפני
הוסף לסל1 כפית סיראצ'ה
הוסף לסל1 כף רוטב צ'ילי מתוק
הוסף לסל1 כפית אבקת טוגראשי
הוסף לסל
מצרכים לסלסת עגבניות:
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
בצל סגול קטן קצוץ
מלח ים אטלנטי
הוסף לסלשמן זית איכותי בנדיבות
הוסף לסל
אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב עם 2 כפות שמן נטגן את קוביות הבשר לסגירה וצריבה יפה מכל הצדדים , נוציא ונניח בצד .
- נכניס לאותו הסיר את הבצל, גזר, שיני שום וג'ינג'ר ונטגן טוב כמה דקות , נחזיר את הבשר לסיר נוסיף סויה, רוטב הוי סטיר וסוכר, נערבב טוב ונוסיף מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
- נבשל 3-4 שעות על אש קטנה עם מכסה (מידי פעם נדאג לערבב שלא ישרף בתחתית).
- בסיום 3-4 השעות נפרק את הבשר בעזרת מזלג , נוסיף 1 כף של רוטב הוי סטיר ונערבב טוב.
- נגיש בטאקו עם כל הטוב ונתענג.
בתאבון!
14 thoughts on “בשר מפורק בבישול ארוך”
מתאים גם עם פילה מדומה במקום אונטריב?
פחות מתאים, צריך בשר שמתאים לבישול ארוך, ועדיף גם עם קצת שומן. אפשר שריר
נראה מדהים!אפשר במקום הטוגראשי בספייסי משהו אחר?בגלל הכשרות
אפשר להוסיף צ'ילי יבש גרוס
אפשר לוותר על הסוכר חום בתבשיל?
כן אבל לא מומלץ
אפשר לותר על הרוטב הוי סטיר ? יש לי צליאק וזה רוטב שבדרך כלל יש פה גלוטן
או איזה רוטב יש שיכול להחליף את זה ?
כן אפשר לוותר ולהשתמש בכל רוטב ברביקיו שאת אוהבת
היי אפשר גם עם בשר פחות שומני? נגיד כתף ?
כן
הי אליטה
המתכון פה קצת שונה ממה שנמצא בהיילייטס
על מה ללכת?
על המתכון שפה
היי,
האם ניתן לבשל את זה כשעתיים, לשים במקרר לכמה שעות ואז לבשל שוב שעתיים? (אילוצי נסיעה)
לחילופין, האם ניתן לשים בתנור ללא ערבוב כמה שעות?
תודה!
לצערי לא , צריך לבשל את זה ללא עצירה באמצע . אחרי הבישול ניתן לשמור במקרר או במקפיא