15 דקות הכנה | 40 דקות אפייה | קל | כשר | 6 סועדים
עוגות בחושות בלי מיקסר זה אהבה, אהבה שנרכשה מאז שאני אמא, כי בא לי להשקיע אבל למי יש זמן וכוח? אז המצאתי מתכון מהיר מהיר ושעל השיש תיהיה עוגה (אבל אחת טובה) למנשנשים ולמבקרים והופ סגרתי פינה של החיים!
את העוגה אפשר בקלות להפוך לפרווה, במקום השמנת חמוצה אפשר להמיר בכוס אחת של מיץ תפוזים או תפוחים.
מצרכים:
- 2.5 כוסות קמח תופח (אם אין לכם קמח תופח אפשר קמח רגיל+ שקית אחת של אבקת אפייה)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים גדולות
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם) או יוגורט
- 2 שקיות סוכר וניל
לשכבת תפוחים מעל:
- 4 תפוחים קלופים ופרוסים
- 2 כפות קינמון טחון
- 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה ועמוקה נטרוף ביצים, סוכר שמן, סוכר וניל לאיחוד.
- נוסיף שמנת חמוצה ונטרוף לאיחוד.
- נוסיף קמח ונערבב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
- נשמן תבנית קפיצית בקוטר 24-26
- נעביר את הבלילה לתבנית
- נחתוך את התפוחים הקלופים לפרוסות דקות ונערבב בקערה יחד עם סוכר חום וקינמון .
- נסדר את התפוחים על גבי בלילת העוגה שלנו.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות למשך 40 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה באמצע)
בתאבון!
2 thoughts on “עוגת וניל תפוחים בלי מיקסר”
היי ניתן להמיר את השמנת חמוצה לתחליף פרווה? תפוזים?
כן בטח