40 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים

קוביות פרגית ברוטב קרם בוטנים סמיך מתקתק עם טעמים מהמזרח הרחוק, למון גראס, כפיר ליים ועוד הרבה דברים טובים.את האורז החלטתי לשדרג בכוס אחת של קרם קוקוס במקום מים, אורז יסמין בטעם קוקוס עדין עם הרוטב בוטנים זה ביס חלום!
מצרכים:
1 קילו פרגיות חתוכות לקוביות
500 מ"ל קרם קוקוס
הוסף לסל1 סוכר דקלים קצוץ/ או סוכר לבן
הוסף לסל1 כף סויה
הוסף לסל4 כפות רוטב בוטנים
הוסף לסל2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 למון גראס (לא חובה רק משדרג מאוד)
2-3 עלי כפיר ליים יבשים
הוסף לסל1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום כתושות/ פרוסות
4-5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
1 פלפל צ'ילי פרוס/ קצוץ
חופן עלי כוסברה
חופן בוטנים גרוסים
4-5 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות)
4 בצל ירוק חתוך גס
מצרכים לאורז קוקוס:
2 כוסות אורז יסמין תאילנדי
הוסף לסל2.5 כוסות מים חמים
2 כפיות מלח
1 כוס קרם קוקוס
הוסף לסל2 כפות שמן צמחי (קנולה,חמניות)
אופן ההכנה:
- בסיר רחב ועמוק עם 2-3 כפות שמן נטכן את הפרגיות לצריבה יפה מכל הצדדים, נוציא ונניח בצד.
- באותו הסיר נוסיף עוד 2 כפות שמן ונקפיץ את השיני שום, למון גראס, עלי כפיר ליים, ג'ינג'ר, בצל סגול ובצל ירוק לדקה שתיים.
- נוסיף את הרוטב בוטנים, קרם קוקוס, חמאת בוטנים,סויה,סוכר דקלים ונבשל עוד 3-4 דקות .
- נוסיף לסיר עם הרוטב בוטנים את הפרגיות שצרבו קודם לכן נערבב טוב ונשבל עוד 7 דקות ללא מכסה (הרוטב מסמיך).
- נשטוף ונסנן 2 כוסות אורז יסמין.
- בסיר עם 2 כפות שמן נטגן את האורז תוך כדי עירבוב כך שכל גרגיר מצופה שמן.
- נוסיף 2.5 כוסות מים, 1 כוס קרם קוקוס, מלח נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך 15-20 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
- נגיש את העוף בקרם בוטנים על האורז, נפזר מעט בטונים גרוסים ועלי כוסברה ונגיש.
בתאבון!
9 thoughts on “פרגיות בקרם בוטנים ואורז קוקוס”
היי
באיזה שלב מוסיפים את הסוכר והסויה ?
תודה
עם הקרם קוקוס וחמאת הבוטנים
מנה מושלמת !
מדוייקת ככ
קיצרתי מלא מחמאות
המון תודה 🙂
רשמת 1 סוכר דקלים,הכוונה לכף אחת?
לעיגול אחד של סוכר דקלים
אם אין את הרוטב בוטנים במה אפשר להחליף?
בחמאת בוטנים רגילה רק בחצי כמות מהרוטב בוטנים
יש אפשרות להפוך לטבעוני?
כן פשוט להחליף בטופו באותם השלבים בדיוק