50 דקות הכנה | 30 דקות בישול | בינוני | כשר| 4-5 סועדים

קטונתי מלדבר או לספר לכם על קובה סלק, אני לא איזה מאמא עיראקית, כורדית, ולא גדלתי על המנה הזאת, אבל אי אפשר להתווכח עם זה שקובה סלק היא אחת המנות הכי אבל הכי טעימות שיש למטבח המזרחי להציע, ואני אישית מסוגלת לאכול אותה בכל שעה ובכל מצב צבירה.
נכנסתי למטבח הפשלתי שרוולים ונכנסתי לעניינים, כי קובה סלק אני אדע להכין לעצמי ואלמד את הילדות שלי תענוגות החיים מה הן ויהיה מה.
ווואלה?! יצא לי פגזי ביותר




מצרכים למרק סלק:
מצרכים למילוי בשר:
מצרכים לבצק קובות:



אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב עם 3 כפות שמן זית נטגן את הבצלים הלבנים, הסלרי ו5 שיני שום שלמות למשך 2-3 דקות.
- נוסיף את הסלקים הקלופים והחתוכים ונערבב עוד כמה דקות.
- נוסיף מים ונביא לרתיחה.
- כאשר המים רותחים, נוסיף מיץ לימון, כמון, סוכר, מלח פלפל ואת הסלק שגירדנו מראש.
- נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך חצי שעה , אפשר יותר
נעבור להכנת הקובות:


- בקערה נערבב סולת, קמח ומלח.
- נוסיף את השמן ונערבב טוב טוב
- נוסיף את המים ונערבב טוב טוב.
- נכסה ונתן לבצק לנוח 10 דקות.
- בקערה נפרדת נערבב טוב בשר טחון, בצל מטוגן, חופן פטרוזיליה קצוצה, בהרט, סולת מלח ופלפל.
- נקרוץ מהבצק כדור נפתח אותה לפיתה קטנה שטוחה, נניח חופן ממלית הבשר באמצע נסגור את קצוות הבצק נהדק , נכדרר מעט ונמך שיצא לנו צורה עגולה שטוחה ויפה. ( מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות הבצק מעט דביק)
- נכין לנו כדורים מכל הכמות ונוסיף למרק סלק שלנו כשהוא רותח.
- נבשל את הקובות למשך 25 דקות ונגיש.
- מומלץ על אורז עננים או קוסקוס.

בצאבון!
יצא מדהים!!!!
הבצק לא הספיק לכל כמות הבשר – הייתי צריכה כפול בצק,
ויצא 50 קובות!!