אסייתי, מנות ראשונות, מתכונים, סלטים

סלט מלפפונים ואצות ברוטב חמאת בוטנים

15 דקות הכנה | קל | כשר | 2 סועדים

לסלט מלפפונים יש לי מלא גרסאות את זה אני אוהבת במיוחד, הוא מתוק הוא מלוח הוא קראנצ’י והוא סופר קל להכנה.

מצרכים:

  • 3 מלפפונים

  • 1/2 חבילת אצות וואקמה מיובשות

    הוסף לסל
  • 2 בצלי שאלוט פרוסים דק

  • שומשום שחור או לבן קלוי

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק (לא חובה למי שלא אוהב חריף)

לרוטב בוטנים:

לקריספי שאלוט:

  • 1 בצל שאלוט פרוס דק

  • 1 כף קורנפלור

  • שמן לטיגון

  • או קריספי שלוט קנוי

    הוסף לסל

אופן ההכנה:

  1. תחילה נשרה את האצות וואקמה בקערה עם הרבה מים קרים, שיכסו את כל האצות , נתן להן להרכך ולהיפתח במים למשך 10 דקות לפחות.
  2. נערבב את כל מרכיבי הרוטב טוב בקערה
  3. לקריספי שאלוט מחממים שמן בסיר לטיגון. כשהשמן חם, מנמיכים את האש. מוסיפים את השאלוט הפרוס והמצופה טוב בקורנפלור ומטגנים עד שהוא זהוב ופריך. מוציאים לנייר סופג. מפזרים מעט מלח דק מעל ומניחים בצד.
  4. את המלפפונים נפרוס לאורכם ואז לפרוסות אלכסוניות, או סהרונים מה שתרצו.
  5. נערבב את הכל למעט הקריספי שאלוט בקערה יחד עם הרוטב, נפזר מעל שומשום שחור וקריספי שאלוט.

בתאבון!

6 thoughts on “סלט מלפפונים ואצות ברוטב חמאת בוטנים

  1. שלי הגיב:

    יש כמה גדלים לחבילת אצות וואקמה 🙄 לפי כמה את עושה?

    1. Elita Ofek הגיב:

      לפי החבילה שיש לי באתר כאן תציצי בחנות

  2. איריס הגיב:

    אפשר להחליט מייפל בסילאן? וחייב סרירצה? או אפשר טבסקו או לוותר

    1. Elita Ofek הגיב:

      בהחלט אפשר להחליף לכל ממתיק אחר שרוצים. ולגבי הסריראצה לא חייב להוסיף

  3. עידית הגיב:

    הי במה אפשר להחליף את חמאת הבוטנים? יש אצלנו אלרגים

    1. Elita Ofek הגיב:

      כן אפשר בטחינה גולמית במקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *