ביתי, מתכונים

קובה סלק

50 דקות הכנה | 30 דקות בישול | בינוני | כשר| 4-5 סועדים

קטונתי מלדבר או לספר לכם על קובה סלק, אני לא איזה מאמא עיראקית, כורדית, ולא גדלתי על המנה הזאת, אבל אי אפשר להתווכח עם זה שקובה סלק היא אחת המנות הכי אבל הכי טעימות שיש למטבח המזרחי להציע, ואני אישית מסוגלת לאכול אותה בכל שעה ובכל מצב צבירה.

נכנסתי למטבח הפשלתי שרוולים ונכנסתי לעניינים, כי קובה סלק אני אדע להכין לעצמי ואלמד את הילדות שלי תענוגות החיים מה הן ויהיה מה.

ווואלה?! יצא לי פגזי ביותר

מצרכים למרק סלק:

  • 3 כפות שמן זית

    הוסף לסל
  • 2 בצלים לבנים חתוכים גס

  • 4 גבעולי סלרי כולל העלים, פרוסים גס

  • 5 שיני שום שלמות

  • 3 סלקים חתוכים גס

  • 1 סלק מגורד בפומפיה

  • 2 ליטר מים פושרים

  • 1.5 כפות מלח

    הוסף לסל
  • 2 כפות סוכר

  • 1/2 כפית פלפל שחור

    הוסף לסל
  • 1/2 כפית כמון

    הוסף לסל
  • מיץ מ2 לימונים

    הוסף לסל

מצרכים למילוי בשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1/4 כפית בהרט

  • 1 כף סולת

  • מלח לפי הטעם

    הוסף לסל
  • פלפל לפי הטעם

    הוסף לסל

מצרכים לבצק קובות:

  • 2 כוסות סולת

  • 2 כפיות שטוחות מלח

    הוסף לסל
  • 2 כפות שמן

  • 2 כפות קמח לבן

  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול ורחב עם 3 כפות שמן זית נטגן את הבצלים הלבנים, הסלרי ו5 שיני שום שלמות למשך 2-3 דקות.
  2. נוסיף את הסלקים הקלופים והחתוכים ונערבב עוד כמה דקות.
  3. נוסיף מים ונביא לרתיחה.
  4. כאשר המים רותחים, נוסיף מיץ לימון, כמון, סוכר, מלח פלפל ואת הסלק שגירדנו מראש.
  5. נוריד לאש קטנה ונבשל עם מכסה למשך חצי שעה , אפשר יותר

נעבור להכנת הקובות:

  1. בקערה נערבב סולת, קמח ומלח.
  2. נוסיף את השמן ונערבב טוב טוב
  3. נוסיף את המים ונערבב טוב טוב.
  4. נכסה ונתן לבצק לנוח 10 דקות.
  5. בקערה נפרדת נערבב טוב בשר טחון, בצל מטוגן, חופן פטרוזיליה קצוצה, בהרט, סולת מלח ופלפל.
  6. נקרוץ מהבצק כדור נפתח אותה לפיתה קטנה שטוחה, נניח חופן ממלית הבשר באמצע נסגור את קצוות הבצק נהדק , נכדרר מעט ונמך שיצא לנו צורה עגולה שטוחה ויפה. ( מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות הבצק מעט דביק)
  7. נכין לנו כדורים מכל הכמות ונוסיף למרק סלק שלנו כשהוא רותח.
  8. נבשל את הקובות למשך 25 דקות ונגיש.

בצאבון!

One thought on “קובה סלק

  1. ניר הגיב:

    יצא מדהים!!!!
    הבצק לא הספיק לכל כמות הבשר – הייתי צריכה כפול בצק,
    ויצא 50 קובות!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *