קל | כשר | 35 דקות הכנה | 5-6 סועדים

סיר קציצות בקר רכות רכות ברוטב של הרבה בצל ופטריות, אילתור שיצא מדהים וכדאי לכם להכין.
מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה מגורד דק
1 בצל לבן מגורד דק
3/4 כוס פירורי לחם/ פנקו
הוסף לסל1 גזר מגורד דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה)
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
מצרכים לרוטב בצל ופטריות:
4 בצלים לבנים פרוסים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
2 שקיות ציר בקר מרוכז
הוסף לסל1.5 כפות רוטב פלפל שחור
הוסף לסל3 כוסות מים חמים
מלח לפי טעם
אופן ההכנה:
- בעקרה נערבב את כל מרכיבי הקציצה וניצור קציצות שוות .
- במחבת עם מעט שמן נטגן את הקציצות דקה מכל צד לסגירה ונניח בצד.
- באותה המחבת עם השמן של הקציצות נטגן בצל על אש קטנה עד הוא שקוף וזוה מעט.
- נוסיף לבצל את הפרטיות ונערבב עוד דקה שתיים.
- נויסף ציק בקר, רוטב פלפל, מלח ומים חמים ונערבב.
- נבל את הרוטב על אש בינונית עם מכסה למשך 15 דקות .
- נחזיר את הקציצות לסיר הרוטב ונבשל עוד 15 דקות עם מכסה .
- נגיש על אורז, מומלץ אורז עננים כמובן.
בתאבון!