25 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים
תבשיל קוביות טופו קריספי ופטריות ברוטב קארי ירוק תאילנדי, תבשיל מאוד עדין בטעמים, מעט מתקתק אפשר לגמרי להחליף את הטופו בעוף או בשרימפס , אם החלטתם להכין עם עוף אז באותם השלבים בדיוק כמו עם הטופו, אם החלטתם ללכת על השרימפס אז פשוט תוסיפו אותו לקראת סוף הבישול לעוד 10 דקות בישול .
מצרכים לקריספי טופו
מצרכים לקארי:
אופן ההכנה:
- נשרה את הקוביות טופו בסויה למשך 10 דקות לפחות (אפשר ורצוי יותר).
- נסנן את הטופו מהסויה ושנמור את הסויה בצד לשימוש חוזר.
- נצפה את הקוביות טופו בקורנפלור ונטגן במחבת עם 4 כפות שמן להשחמה יפה וסגירה מכל הצדדים.
- נוצא ונניח על נייר סופג.
- במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן צמחי נקפיץ ג'ינג'ר, שום, עלי כפיר ליים ולמון גראס למשך דקה שתיים (על אש גבוהה).
- נוסיף את הפטריות, הבצל הירוק והקארי הירוקה ונקפיץ עוד דקה שתיים.
- נוסיף את הקרם קוקוס, סוכר דקלים קצוץ, רוטב דגים וסויה ונערבב טוב .
- נוסיף את הקוביות טופו וניתן לזה עוד בישול של 8-10 דקות עם מכסה .
- מומלץ להגיש על אורז יסמין תאילנדי ולפזר בוטנים קצוצים מעל הכל.
בתאבון!
היי האם אפשר מחית קארי אדומה במקום הירוקה? זה מה שיש לי..
כן בטח
כמה בצל ירוק? לא ראיתי במרכיבים אבל יש בהוראות
4
אם אני בוחרת להכין עם פילה עוף, גם להשרות בסויה ולצפות בקורנפלור?
אשמח לדעת איך מטגנים את הטופו וזה לא נידבק אחד לשני
זה לא אמור להידבק אחד לשני אם תעשי לפי השלבים במתכון
היי אליטה! תודה על המתכון!
הייתי רוצה להוסיף יותר ירקות כמו אפונה או שעועית ירוקה
זה עשוי לעבוד לטעמך?
כן בטח