60 דקות הכנה | 3.5 שעות בישול | בינוני | כשר | 5 סועדים
אני לא אוהבת להכין בצקים, בעיקר כי אני עצלנית, ובינינו בצקים הם לא התחום החזק שלי, אבל פה מדובר במתכון ממש פשוט , מערבבים את כל המצרכים במיקסר , לשים, נותנים לבצק לנוח ולתפוח, זה הכל.
הרעיון הזה של שלקחת ביס בלחמניה תפוחה ומאודה ואז מתגלים לך טעמים עמוקים של בשר איכותי שבושל בסבלנות בתיבול אסייתי ומדוייק הוא שילוב אלוהי, ואני יכולה להגיד בפה מלא שמדובר באחד המתכונים היותר טעימים שהכנתי ואחרי שתכינו בטוחה שתחשבו בדיוק כמוני.
עכשיו כמה דגשים חשובים לפני שאתם עוברים להכנת המתכון:
אם נשאר לכם הרבה נוזלים של בישול הבשר אל תזרקו, תשמרו בצד ואחרי שתפרקו את הבשר בעזרת מזלג תוסיפו מהנוזל עד כמות שהופכת את העיסה לרטובה אבל לא שוחה בנוזל.
את הרוטב הוי סטיר שהוא רוטב פטריות כשר למי שלא יודע יכול להחליף קלות כל רוטב ברביקיו, רוטב צדפות או רוטב פטריות למוקפץ , כולם יתנו את אותו אפקט של הטעם.
לגבי הלחמניות:
מציעה להשתמש במשקל ולחלק את הבצק לכורדים שווים בגודלם כך כשאתם מכניסים את כל הלחמניות לסלסלת אידוי כולם יהיו מוכנים באותו הזמן.
חשוב שהמים לא יבעבעו בצורה פראית כשאתם מכניסים את הלחמניות לסלסלה, תורידו את האש לבינונית נמוכה כך שהמים יבעבעו בצורה עדינה, בצורה הזאת תמנעו ממצב של נקודות חומות על הבאנים.
ממליצה מאוד לא לוותר על איזה דיפ טוב בצד, ובמקרה הזה רוטב ספייסי מיונז הוא מושלם.
מצרכים לבשר מפורק:
מצרכים ללחמניות באן:
מצרכים לספייסי מיונז:
אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב עם 2 כפות שמן נטגן את קוביות הבשר לסגירה וצריבה יפה מכל הצדדים , נוציא ונניח בצד .
- נכניס לאותו הסיר את הבצל, גזר, שיני שום וג'ינג'ר ונטגן טוב כמה דקות , נחזיר את הבשר לסיר נוסיף סויה, רוטב הוי סטיר וסוכר, נערבב טוב ונוסיף מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
- נבשל 3-4 שעות על אש קטנה עם מכסה (מידי פעם נדאג לערבב שלא ישרף בתחתית).
- בסיום 3-4 השעות נפרק את הבשר בעזרת מזלג , נוסיף 1 כף של רוטב הוי סטיר ונערבב טוב.
לבצק:
- במיקסר עם וו לישה נערבב את כל מרכיבי הבצק ונלוש 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד שממש מעט נדבק לתחתית הקערה, נכסה ונתן לבצק התפחה של שעה.
- לאחר התפחת הבצק נחלק אותו לכדורים שווים של 50 גרם כל כדור .נרדד את הכדור בעזרת מערוך, נניח כף ממלית הבשר באמצע נסגור את כל קצוות הבצק כמו כיסון , נחבר יחד בצורת צביטה ונניח את הכדור על נייר אפייה כאשר החלק הצבוט כלפיי מטה נכסה את כל הכדורים במגבת להתפחה של עוד חצי שעה
- נרתיח סיר מים עד לאמצע הגובה.
- נגזור ריבועי נייר אפייה ונרפד את תחתית סלסלת האידוי נניח את הבאנים על הנייר אפיה נסגור את הסלסלה ונאדה למשך 15 דקות .
- חשוב לאדות לא על אש גבוה אלה על אש בינונית ככה לא יווצרו לנו נקודות חומות על הבאנים .
- נערבב את כל מרכיבי הרוטב ספייסי יונז ונגיש את הבאנים יחד עם הספייסי מיונז.
בתאבון!
הכנתי את הבאנים והרוטב ספייסי יצא פשוט מעולה!נרשמה התלהבות:) תודה רבה!
אפשר להשתמש בסיר אידוי? זאת אומרת סיר של מנטי?
כן
היי, אפשר להכין את הבאנים מראש? אם כן איך שומרים ומחממים אותם? תודה
את הצק לבאנים אפששר להכין מראש ולשמור במגש סגור במקרר או בחוץ. ורצוי לאדות אותם בסמוך להגשה ולא מראש.
האם אפשר להכין את הבאנים ללא המילוי ? אלא למלא אותם לאחר ההכנה , כמו פריקסה .
כן בטח
נראה מעולה. יודעת להגיד כמה באנים פחות או יותר יוצאים בכמות כזאת?
15 פחות או יותר
היי
איזה מס הבשר אונטרייב?
אונרטרייב- צלעות בקר נתח מספר 2
היי, האם אפשר להקפיא את הבאנים המלאים? אם כן, איל מפשירים?
תודה!
אני לא ניסיתי להקפיא, אבל אמא שלי הקפיאה ואמרה שזה סבבה לגמרי, פשוט להפשיר על השיש בטמפרטורת החדר, לאט ובטוח
הי האם כמות הבשר היא 1 קג או חצי כמו שכתוב במתכון באינסטגרם ?
1 קילו
האם אפשר להשתמש בבשר אסאדו במקום האונטריב?
אם כן, יש שינוי בהכנות?
כן
האם צריך לחורר את דפי נייר האפייה?
כן מומלץ
לגבי הספייסי מיונז, האם יש תחליף למוצר הלא כשר?