35 דקות הכנה | בינוני | לא כשר | 6 סועדים
לזניית בשר אמיתית בלי לוותר על כלום, עם בשר ועם גבינה ועם כל הטוב שיקום הזה יכול להציע לנו. חשוב
מצרכים:
מצרכים לבשאמל:
אופן ההכנה:
- בסיר עם 2 כפות שמן זית נטגן סלרי, בצל, וגזר עד להזהבה וריכוך, נוסיף שן שום כתושה נערבב עוד דקה ונוסיף את הבשר, מלח ופלפל.
- נטגן הכל יחד 5-7 דקות , נוסיף את העגבניות המרוסקות והסוכר נביא לרתיחה , נוריד לאש קטנה ונבשל עוד שעה עם מכסה , לא לשכוח מידי פעם לערבב, שלא ישרף בתחתית .
- נעבור להכנת הבשמל:
- בסיר קטן נמיס חמאה, נוסיף קמח ונערבב טוב טוב לאחידות, נוסיף בהדרגה ולאט לאט את החלב תוך כדי עירבוב, חשוב לא להפסיק לבחוש את הבאשמל עד שנקבל מרקם סמיך אך לא מידי, ברגע שנגיע למרקם הרצוי נוריד מהאש ונניח בצד. (עניין הבשאמל דורש סבלנות אז לא כדאי למהר, העיקר שיצא טוב)
- הרכבת הלזניה:
- נשמן תבנית במעט שמן זית, נניח בתחתית דפי לזניה על זה מתבשיל הבשר, מעל הבשר נמזוג מהבאשמל, על הבשאמל נפזר שכבה דקה של מוצרלה מגורדת ופרמזן מגורד ואז שוב נניח מעל הכל דפי לזניה וחוזר חלילה.השכבה האחרונה צריכה להיות עם גבינות ולא דפי לזניה.
- נכניס לתנור על 190 מעלות , בהתחלה מכוסה בנייר כסף למשך חצי שעה ואז נוציא את הנייר כסף ונשאיר בתנור עד להשחמה.
בתאבון!
היי אליטה.
תודה על מתכונים מופלאים.
יש אלטרנטיבה לשומרי הכשרות לגבי הבשאמל? אפשר לוותר לגמרי?
יש רוטב באשמל מוכן פרווה ,, ואפשר להכין לבד עם שמנת צמחית , ואפשר כמובן גם לוותר
איפה ניתן להשיג רוטב השמח מוכן פרווה?? של מי זה??
כן יש לגד באשמל פרווה