20 דקות הכנה | שעתיים בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים
זאת כנראה אחת המטבוחות הטעימות שתכינו, וחברה שלי המרוקאית אישרה את זה .
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נקלוף את העגבניות – אפשר לחרוץ בהם עם סכין בצורת איקס.
- נבשל במים חמים למשך חצי דקה.
- נקלף בקלות את הקליפה.
- נקצוץ את העגניות.
- נקצוץ את הפלפלים הירוקים ללא הגרעינים ( מי שרוצה ממש חריף יכול להשאיר גרעינים).
- נקלוף שיני שטום ונפרוס אותם.
- במחבת רחבה ועמוקה עם שמן , נטגן את הפלפלים והשום למשך דקה.
- נוסיף את העגניות ונמשיך לבשל על אש גבוה כמה דקות.
- נוריד לאש קטנה ונמשיך לבשל 30-45 דקות.
- נוסיף את הפפריקה המתוקה ונמשיך לבשל עוד 30 דקות .
- נוסיף סוכר ודבש ונבשל עוד 20 דקות , ונוריד מהאש .
בתאבון!
אם אני רוצה להוסיף גמבה.
אז באיזה שלב?
בשלב העגבניות
אם אני רוצה להכין חצי כמות, יעבוד אם אחלק הכל בחצי כולל זמן בישול?
קחי בחשבון שהמטבוחה ממש מצטמצמת , והכמות כאן יוצאת קופסא קטנה .
פפריקה מתוקה בשמן הכוונה לפפריקה רגילה?
פפריקה מתוקה רגילה או בשמן מה שבא לך
מתכון פצצה!!! אני מכינה באופן קבוע
היי אליטה. מה לגבי מכסה? לכסות סיר?
אני לא מכסה אף פעם
מתי המלח?