20 דקןת הכנה | קל | כשר | 4 סועדים
הנה שוב אני מכינה מנה קלילה ומהירה לארוחת הצהריים של אגי ויוצאת מנה לא מהעולם הזה . אטריות שעועית ובשמן השני אטריות זכוכית, הן אטריות דקות וארוכות שלא מצריכות בישול מיוחד, רק להניח אותם בקערה עם מים רותחים למשך 7-10 דקות והן מוכנות, אפשר לשלב אותן במוקפץ כמו במתכון הזה ואפשר להכין מהן סלט אסייתי מדהים. את השייטל במתכון אפשר בקלות להחליף בעוף או טופו באותם השלבים בדיוק .
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה נשרה אטריות שעועית במים רותחים למשך 7-10 דקות נסנן ונשטוף במים קרים לעצירת הבישול ונזגור אותם כי הן ארוכות ממש.
- בקערה נוספת נשרה את רצועות השייטל ב1/2 כוס רוטב סויה, 2 כפות סויה מתוקה ו1/2 כפית שום גבישי למשך 10 דקות לפחות ואפשר עד שעתיים.
- נכין חביתה מקושקשת מ2 ביצים ונניח בצד .
- בווק עם 2 כפות שמן צמחי נקפיץ תחילה את השייטל למשך חצי דקה ונניח בצד .
- באותו ווק עם תוספת של עוד 2 כפות שמן נקפיץ את הכרוב הלבן, הבצל הירוק והפלפל האדום למשך דקה שתיים.
- נוסיף את האטריות שעועית ונקפיץ עוד חצי דקה.
- נוסיף לווק את השייטל (שהקפצנו קודם) נוסיף את הרוטב סויה שהשרנו בו את השייטל, את הביצה המקושקשת שהכנו, סוכר ורוטב צ'ילי מתוק. נקפיץ הכל יחד למשך 2 דקות נוספות ונגיש.
בתאבון!