30 דקות הכנה | קל | כשר | 4-5 סועדים
סטיקי רייס ומנגו קינוח תאילנדי מדהים סופר קל להכנה וכדי שיצא לכם בדיוק כמו בתאילנד חשוב לא להחסיר שום מרכיב ולא לוותר על שום שלב. למתכון הזה תצטרכו להתארגן על אורז דביק תאילנדי, קרם קוקוס שמן וטוב, סלסלת אידוי, חיתול בד/ טטרה או ציפה של כרית. את האורז חייבים להשרות בקערת מים למשך לילה שלם וכך תבטיחו לכם אורז דביק מדוייק וטוב.
את המנגו אפשר להחליף בתותים או בננות.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- את האורז נשרה בקערה עם שפע מים למשך הלילה ועל השיש (בטמפרטורת החדר)
- למחרת היום נסנן את האורז ונניח בחיתול בד פרוש על סלסלת אידוי נפזר את האורז כך שיהיה על כל הבד .
- את הסלסלת אידוי נניח על סיר עם מים רותחים.
- על אש בינונית ועם מכסה נאדה את האורז למשך 25-30 דקות
- בינתיים בסיר קטן נחמם את הקרם קוקוס יחד עם סוכר דקלים שקצצנו מראש בעזרת סכין .
- נחמם את הקרם קוקוס עד שהסוכר דקלים נמס בתוכו.
- בקערה קטנה נערבב 1 כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים ונוסיף לסיר עם הקרם קוקוס החם.
- נערבב טוב עד קבלת קרם סמיך ואחיד, נוריד מהאש .
- נקח כדור מהאורז הדביק נניח על צלחת על ואז נניח מנגו פרוס ומעל הכל נמזוג מהרוטב קוקוס הסמיך והמתוק שלנו.
בתאבון!
מהממת שאת! עוקבת אחריך המון זמן וכיף לראות אותך צומחת;) שאלונת- את המכסה, אני שמה על סלסלת האידוי? הסלסילה צריכה להתאים בול לסיר? תודה על המענה
תודה רבה מאמי , כן הסלסלה חייבת להיות בגודל הסיר וחייב מכסה שהאדים לא יברחו
איזה מתכונים מהממים!
שאלה לגבי סוכר הדקלים, למה הכוונה כשכתוב 2 סוכר דקלים? 2 חבילות? שמתי לב שזה מחולק לעיגולים בשקית שהזמנתי אז שני עיגולים? אשמח להבהרה פעם ראשונה שעובדת עם זה האם צריך להמיס? לקצוץ? תודה ❤️
כן , 2 כדורים ולקצוץ
הי, קודם כל תודה רבה על השיתוף בידע שלך, וכיף גדול ללימוד ממך. לא מצליחה למצוא אורז דביק, יעבוד גם עם אורז סושי? מותג מסויים של אורז סושי? תודה ענקית ❤️
היי לאורז דביק תאילנדי מתאים רק אורז דביק תאילנדי , ניתן למצוא בחנות שלי כאן בבלוג
איך עושים סטיקי רייס מלוח ( ז״א עם טרטר דג מעל לדוגמה )
אין לי מתכון לזה מצטרעת אולי אנסה להכין בעתיד .
היי אליטה
אשמח לדעת באיזה סיר אידוי את משתמשת/ממליצה?
אני משתמשת בסטימר במבוק, ויש אותו כאן בחנות לרכישה
היי, אפשר להכין כמה שעות מראש ולהרכיב לפני ההגשה?
היי,
שאלה אם אפשר..
כשהייתי בתאילנד האורז עצמו הרגיש כבר טיפה מתקתק עוד לפני הרוטב..
לא אמורים להוסיף לו כלום?
והאם אפשר לוותר על קורנפלור ופשוט לצמצם את הרוטב על אש קטנה במקום?
גם אם תצמצמי הוא לא יהיה סמיך כמו עם קנפלור אז אם זורם לך רוטב פחות סמיך אז תעשי בלי. ולגבי האורז , כן אפשר לערבב את האורז עם הרוטב לפני ואז להגיש .
היי
את האורז שמים עם הבד טטרה בתוך הסיר אידוי?
כן על הבד בתוך הסלסלת אידוי
היי ❤️
שרשום להשרות ללילה
אם אשים מהבוקר עד הערב אני מכינה את המנה
זה בסדר ? 🙂
לסטיקי רייס מומלץ מינימום 6 שעות ורצוי לילה שלם
האן מגישים את האורז חם/ פושר או שממתינים לצינון מלא?
אפשרי להכין את האורז מראש? לאדות את האורז כמה שעות לפני ההגשה?
תודה רבה על ההשקעה שלך הכל באתר נראה פשוט מדהים!!
מגישים את האורז חם אפשר להכין מראש ולאדות מעט לפני ההגשה לחימום נוסף
האם אפשרי להכין את האורז והרוטב מראש? האם מגישים את האורז כשהוא חם/ קר/ פושר?
אפשר להכין את האורז והרוטב מראש . האורז מוגש חם רצוי לאדות שוב כמה דקות לפני ההגשה