25 דקות | קל | כשר | 3 סועדים
פאד קפאו היא מנה תאילנדית, מהפשוטות ביותר שיש למטבח הזה להציע, שנים שאני מבשלת, מכינה וחוקרת את האוכל התאילנדי , שזה לא סוד שהוא המטבח האהוב עליי מכל המטבחים שיש לאסיה להציע. בכל אופן יצא לי להכין את המנה הזאת השנה לראשונה, וואלה לא ציפיתי לכזאת מנה מטריפה וקלה , השילוב של הבזיליקום עם הבקר הקריספי, התיבלון התאילנדי והביצה המטוגנת הוא שילוב פגזי ברמות כדאי לכם לנסות.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בווק או מחברת גדולה ועמוקה ועל אש גבוהה עם 2 כפות שמן נטגן תחילה את הג'ינג'ר ופלפל הצ'ילי הקצוצים ל10 שניות, נוסיף את השום הקצוץ נטגן עוד 10 שניות ונוסיף את הבשר הטחון, נמשיך להקפיץ לטגן הכל יחד כ6 דקות עד לעשייה והשחמה מלאה של הבשר.
- נוסיף את הסויה והרוטב דגים ונמשיך להקפיץ עוד דקה שתיים, נוסיף את העלי בזיליקום נערבב ונוסיף את הסוכר גם כן, נקפיץ הכל יחד דקה שתיים ונגיש כל עוד זה חם על אורז לבן שהכנו מראש.
- .על זה נניח ביצת עין מטוגנת (הכנת ביצה מתוגנת בהמשך המתכון), נפזר כמה עלי בזיליקום ופרוסות פלפל צקילי אדום ונגיש.
ביצה מטוגנת:
במחבת קטנה עם שמן צמחי בנדיבות, נשבור ביצה לתוך השמן החם ונתן לה להיטגן מלמטה , כך אנחנו מקבלים ביצה שהחלבון בתחתיתה מטוגן והחלמון מלמעלה נשאר נוזלי וטעים .
בתאבון!
חייב לשים רוטב דגים? לא יכולה לסבול את הריח
כן חייב
אפשר להחליף את הבקר בפרגית טחון?
כן
היי,
מה הכוונה 1.2 כפות סוכר חום. האם התכוונת ל 1/2?
1.5כפות
אפשר להחליף את הבשר בטופו או תחליףנ אחר לטובת הצמחונים?
במתכון הזה לא ממליצה על תחליף בכל שאר המתכונים בכיף אפשר להחליף בטופו