15 דקות הכנה | 4 שעות בישול | קל | כשר | 5-6 סועדים
אם יש משהו טוב בחיים זה תבשיל מנחם אבל כזה!מזל שהיה קצת גשם אתמול שהצדיק את הסיר הזה.תבשיל שעועית ובשר שבושל 4 שעות, מתפרק ונמס בפה.קחו מתכון 10 דקות הכנה, 4 שעות בישול
מצרכים:
אופן ההכנה:
- בסיר עם שמן זית נצרוב את קוביות הבשר לסגירה.
- נוסיך את הבצל ונמשיך לטגן עוד 3 דקות.
- נוסיך את השיני שום והתבלינים נערבב טוב.
- נוסיף את הרסק עגבניות ונערבב.
- נוסיף 2 ליטר מים רותחים (חלילה לא קרים הבשר יתכווץ ויהרס)
- נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה, נכסה ונבשל למשך שעתיים (מידי פעם נציץ ונערבב).
- לאחר שעתיים בישול נוסיף את השעועית הלבנה וחופן קטן של כוסברה קצוצה דק דק ונבשל עוד שעתיים.
- מומלץ לאכול עם אורז אבל לא חייב!
- בתאבון!
היי אם אני משתמשת בשעועית יבשה אז כמה ? איזו כמות להשתמש ?
וואו! יצא מדהים! כל המשפחה מבקשת שאכין את המנה שוב ושוב. תודה אליטה
איזה כיף לשמוע!
יש אפשרות להשתמש גם בצלי כתף ? (נתח מס 5)
כן, ניתן להשתמש בכל בשר שמתאים לבישול ארוך
האם אפשר בלי כוסברה, לחילופין מה ניתן להוסיף במקום כוסברה?
אפשר גם פטרוזיליה
את פשוט תותחית איזה הסבר מפורט לאלה שהקשר בניהם לבין בישול מקרי בהחלט כמוני למשל חח איזה כיף שהכרתי את האתר שלך
היי, הכנתי בעבר ויצא מושלם. אפשר להכין עם גרגירי חומוס במקום השעועית?
כן בטח
התבשיל נשמר במקרר או שחייב להגיש טרי?
אפשר גם לשמור במקרר ולחמם שוב
כמה שעועית יבשה צריך לשים?
2 כוסות
אפשר בלי הכורכום והכמון?
יהיה לזה טעם שונה לחלוטין
אפשר שעועית אדומה ?
כן בטח
נראה מעולה!! שאלה קטנה… האם אפשר בסיר לחץ?
כן בטח
כמה זמן אם זה בסיר לחץ?
אני לא יודעת כי אני לא משתמשת בסיר לחץ.
היי, על איזה חום לבשל?
אם זה כיריים אינדוקציה והכי גבוה זה מספר 14 .
שאלה נוספת, האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסא ואם כן, באיזה שלב להוסיף אותה ?
אפשר להוסיף סלרי?
אש קטנה, עם מכסה . אין לי אינדוקציה ככה שאני לא יודעת להגיד לך איזה מספר.
לגבי השעועית מקופסא כן אפשר
האם ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה ואם כן באיזה שלב<
כן . בהתחלה
נראה מושלם! האם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה לתבשיל?
בטח!
טעיםםםם. מכינה שוב ושוב
כיף לשמוע . בתאבון