45 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים
מדובר בסיר של אורז אדום עם ירקות בזעפרן , עם נתחי פילה דג, די דומה לפאייה רק באורז אחר, ומחבת אחרת , אבל תדמיינו שאתם בספרד כי זה מאוד קרוב לזה .
מצרכים:
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית נטגן את השיני שום,גזרים,בצל סגול במשך 5 דקות.
- נוסיף את העגבניות שרי,כמון,פפריקה,מלח,פלפל שחור ונמשיך לערבב עוד 2-3 דקות.
- נוסיף את רסק העגבניות והאורז ששטפנו וסיננו כמובן ונערבב הכל יחד עד שהאורז כולו נצבע אדום .
- בקערה נערבב 3 ורבע כוסות מים חמים עם חופן קטן של זעפרן ונערבב טוב עד שהמים הופכים לכתומים.
- נוסיף את המי זעפרן למחבת עם הירקות והאורז.
- נערבב הכל טוב נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה נכסה ונבשל 5 דקות.
- לאחר 5 דקות בישול עם מכסה נכניס את חתיכות הדג כשהעור כלפיי מעלה נלחץ אותם מעט שיוטמעו באורז.
- נכסה ונמשיך לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.
- נפזר מעל הכל עלי כוסברה ( לא חובה)
בתאבון!
נראה מעולה!
יש אפשרות להכין בערב את האורז עד לשלב הוספת הדגים, ובבוקר למחרת לחמם מחדש ולהוסיף את הדגים? אם כן כמה זמן לבשל את הדגים בסיר?
פחות מתאים