20 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים
לא יודעת מה גורם לילד או לילדה להימשך למטבח, לסירים, לבישול אבל זה פשוט קורה, משהו מושך אותך ואתה פשוט שם. אני חושבת שאת המתכון הראשון שלי הכנתי בגיל 12 , את הפסטה הזאת .. חזרתי מבית ספר ומצאתי במטבח חוברת מתכונים קטנה שלא הכרתי. היו בה אולי 10 מתכונים ולדעתי אמא שלי מצאה אותה ברחוב .. לא היו לנו ספרי בישול בבית בכלל ואמא שלי הכינה רק מאכלים רוסים או כווכזים שעברו מדור לדור. המתכונים בחוברת היו איטלקיים, לדעתי מאיזור סיציליה והמתכון הראשון שהופיע היה פסטה עם טונה. לא חשבתי פעמיים והכנתי אותו ..יצא לי פגז! מאז הכנתי אותו עשרות פעמים .. הספר כבר אבד אבל הזכרונות נשארים לנצח.
מצרכים:
אופן ההכנה:
- נבשל את הפסטה במים חמים עם מלח לפי הוראות יצרן( רצוי אלדנטה, ולא לשטוף את הפסטה רק לסנן)
- במחבת רחבה ועמוקה עם 4 כפות שמן זית, נטגן את הבצל עד לשקיפות.
- נוסיף את השיני שום והעגבניות הקצוצות ונמשיך לטגן עוד 2 דקות.
- נוסיף את הטונה, הפטרוזיליה, המיץ לימון, מלח ופלפל ונמשיך לטגן עוד דקה.
- נוסיף את הפסטה המבושלת נערבב טוב עוד דקה שתיים ונגיש.
בתאבון!
אפשר להכין את זה ללא בצל?
כן
איזה סיפור מקסים! 🙂 והמתכון נשמע מעולה!
נראה טוב. רוצה להתחיל "להקפיץ" אסיאתי.
מתכון מעולה, הוספתי פלפל ירוק חריף שהעיף את זה למעלה אפילו יותר