ביתי, מתכונים

דג באורז זעפרן

45 דקות הכנה | קל | כשר | 5 סועדים

מדובר בסיר של אורז אדום עם ירקות בזעפרן , עם נתחי פילה דג, די דומה לפאייה רק באורז אחר, ומחבת אחרת , אבל תדמיינו שאתם בספרד כי זה מאוד קרוב לזה .

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה ועמוקה עם 2-3 כפות שמן זית נטגן את השיני שום,גזרים,בצל סגול במשך 5 דקות.
  2. נוסיף את העגבניות שרי,כמון,פפריקה,מלח,פלפל שחור ונמשיך לערבב עוד 2-3 דקות.
  3. נוסיף את רסק העגבניות והאורז ששטפנו וסיננו כמובן ונערבב הכל יחד עד שהאורז כולו נצבע אדום .
  4. בקערה נערבב 3 ורבע כוסות מים חמים עם חופן קטן של זעפרן ונערבב טוב עד שהמים הופכים לכתומים.
  5. נוסיף את המי זעפרן למחבת עם הירקות והאורז.
  6. נערבב הכל טוב נביא לרתיחה, נוריד לאש קטנה נכסה ונבשל 5 דקות.
  7. לאחר 5 דקות בישול עם מכסה נכניס את חתיכות הדג כשהעור כלפיי מעלה נלחץ אותם מעט שיוטמעו באורז.
  8. נכסה ונמשיך לבשל עוד 15 דקות על אש קטנה.
  9. נפזר מעל הכל עלי כוסברה ( לא חובה)

בתאבון!

2 thoughts on “דג באורז זעפרן

  1. מיקה הגיב:

    נראה מעולה!
    יש אפשרות להכין בערב את האורז עד לשלב הוספת הדגים, ובבוקר למחרת לחמם מחדש ולהוסיף את הדגים? אם כן כמה זמן לבשל את הדגים בסיר?

    1. Elita Ofek הגיב:

      פחות מתאים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *