45 דקות | קל | כשר | 5 סועדים
קציצות דבש אלו הקציצות הכי טעימות שתאכלו בחיים שלכם, לפני 5 שנים בערך קיבלתי את המתכון הזה מחברה טובה שלי עינת סמואל ככה בשלוף , אמרה לי ״את חייבת להכין מתכון קציצות של חברה שלי״, מתכון קל שלקח לי שניה לשנן אותו.
היום היא סיפרה לי שהמתכון הוא של חברה הכי טובה שלה ענת רצאבי, עינת חלתה בסרטן הלבלב ומסתבר שכל תקופת הטיפולים היא אמרה לעינת חברתה וחברתי, ״עינת כשיחזור לי התאבון את חייבת לקחת אותי לאליטה לצהריים.״ לצערי זה לא קרה , ענת נפטרה מסרטן היא הותירה אחריה 3 ילדים מדהימים ומתכונים מעולים שכתובים בכתב ידה , בינהם קציצות הדבש המופלאות האלו.
ענת הייתה בשלנית מחוננת, הייתה לה יד מפחידה ומסתבר שאהבה אותי ואת המתכונים שלי. המתכון הזה הוא לזכרה של ענת רצאבי זכרונה לברכה. תודה על מתכון מופלא וטעים.
מצרכים לכדורי בשר:
מצרכים לרוטב בצל ודבש:
אופן ההכנה:
- נערבב את כל מרכיבי כדורי הבשר וניצור כדורים קטנים ויפים (20 כדורים בערך)
- במחבת רחבה עם 3 כפות שמן נטגן את כדורי הבשר חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולא טיגון מלא.
- נוציא את כדורי הבשר ונניח בצד
- במחבת רחבה ועמוקה עם 3-4 כפות שמן נטגן תחילה את הבצל על אש בינונית (נערבב מידי פעם) בסבלנות ולא בחיפזון , עד שהבצלים שלנו מתקרמלים יפה , מקבלים צבע חום.
- נוסיף את הדבש, הקינמון, הצימוקים, המים נערבב דקה .
- נוסיף את כדורי הבשר ונבשל אותם ברוטב עוד 15-20 דקות .
- מומלץ להגיש על אורז עננים.
בתאבון!
היי אליטה!(:
שאלה, אפשר לוותר על הצימוקים?
אם לא, מה את ממליצה במקום?(:
תודה רבה!
אפשר פשוט לוותר יהיה טעים גם בלי
יצא לי טעים ברמות אבל לא שחום וסקסי כמו שיצא לך בתמונה. טיגנתי את הבצל עד הסוף עד קירמול ואחר כך את הרוטב עם הקציצות 25 דקות.
איך את עושה אותו כזה שחום?
מטגנים את הקציצות לפני .
אפשר בלי קינמון? לא אוהבים אצלנו בבית כל כך, יש תחליף אחר?
אפשר בלי יצא טעים באותה מידה
האם אפשר להחליף את הדבש?
לא מאמי
בתערובת הקציצות לא מוזכר במתכון ביצה/שמן. מה מאחד את הקציצה בלי אחד מהם?
בתערובת לא מוזכר שמן זית/ביצה. מה מאחד את התערובת לכדי קציצה?
יוצאת קציצה יציבה ללא ביצה או שמן זית
האם אפשר בלי פירורי פנקו/לחם? לנמנעים מגלוטן 🙂
כן
תודה רבה על עוד מתכון מעולה !
יצא ממש טעים
הי אליטה,
האם ניתן להחליף את הבקר בפרגית טחונה?
כן בטח
האם אפשר להקפיא את הקציצות ברוטב אחרי שמבשלים אותן?
כן בטח
האם לכסות את הסיר בסוף?
כן