45 דקות | קל | כשר | 5 סועדים
קציצות דבש כשמם כן הם קציצות רכות ברוטב מתקתק של בצל ודבש, מתכון שחברה שלי זרקה לי ככה בשלוף במפגש עם הילדים והוא כזה פשוט שלקח לי שניה להבין איך להכין אותו. המתכון פשוט אך צריך מעט סבלנות בשלב הבצל, חשוב לטגן את הבצלים על אש בינונית שלא ישרף ולערבב מידי פעם ופשוט לחכות בסבלנות רבה שהם יתקרמלו, אל תמהרו כי החפזון מהשטן.
מצרכים לכדורי בשר:
מצרכים לרוטב בצל ודבש:
אופן ההכנה:
- נערבב את כל מרכיבי כדורי הבשר וניצור כדורים קטנים ויפים (20 כדורים בערך)
- במחבת רחבה עם 3 כפות שמן נטגן את כדורי הבשר חצי דקה מכל צד רק לסגירה ולא טיגון מלא.
- נוציא את כדורי הבשר ונניח בצד
- במחבת רחבה ועמוקה עם 3-4 כפות שמן נטגן תחילה את הבצל על אש בינונית (נערבב מידי פעם) בסבלנות ולא בחיפזון , עד שהבצלים שלנו מתקרמלים יפה , מקבלים צבע חום.
- נוסיף את הדבש, הקינמון, הצימוקים, המים נערבב דקה .
- נוסיף את כדורי הבשר ונבשל אותם ברוטב עוד 15-20 דקות .
- מומלץ להגיש על אורז עננים.
בתאבון!
היי אליטה!(:
שאלה, אפשר לוותר על הצימוקים?
אם לא, מה את ממליצה במקום?(:
תודה רבה!
אפשר פשוט לוותר יהיה טעים גם בלי
יצא לי טעים ברמות אבל לא שחום וסקסי כמו שיצא לך בתמונה. טיגנתי את הבצל עד הסוף עד קירמול ואחר כך את הרוטב עם הקציצות 25 דקות.
איך את עושה אותו כזה שחום?
מטגנים את הקציצות לפני .
אפשר בלי קינמון? לא אוהבים אצלנו בבית כל כך, יש תחליף אחר?
אפשר בלי יצא טעים באותה מידה
האם אפשר להחליף את הדבש?
לא מאמי
בתערובת הקציצות לא מוזכר במתכון ביצה/שמן. מה מאחד את הקציצה בלי אחד מהם?
בתערובת לא מוזכר שמן זית/ביצה. מה מאחד את התערובת לכדי קציצה?
יוצאת קציצה יציבה ללא ביצה או שמן זית
האם אפשר בלי פירורי פנקו/לחם? לנמנעים מגלוטן 🙂
כן
תודה רבה על עוד מתכון מעולה !
יצא ממש טעים
הי אליטה,
האם ניתן להחליף את הבקר בפרגית טחונה?
כן בטח
האם אפשר להקפיא את הקציצות ברוטב אחרי שמבשלים אותן?
כן בטח
האם לכסות את הסיר בסוף?
כן